Een klant die enkel producten koopt?

De klant heeft geen afspraak en wenst ook geen knipbeurt of behandelingen. Hij/zij wenst enkel producten te kopen.

Eerst moet u de klant toevoegen aan de lijst met "Klanten van vandaag". Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden:

• Is het een bestaande klant? (D.w.z. dat de klant al eerder in de zaak was en zijn gegevens achtergelaten heeft).

Dan kan u links onderaan bij "Zoeken", de bestaande klant opzoeken op naam of telefoonnummer. Vanaf 3 letters zal Optios beginnen met zoeken door het klantenbestand. Wanneer u de juiste klant gevonden heeft, klikt u op de naam van de klant en zal deze verschijnen in de lijst met klanten van vandaag.

• Is het een klant waarvan u geen gegevens wenst bij te houden? Met andere woorden het is een eenmalige klant.

Dan drukt u op de knop "Eenmalige klant" links bovenaan op de kassa. Onmiddellijk  wordt de eenmalige klant toegevoegd aan de lijst met klanten van vandaag.

• Het is een nieuwe klant? (d.w.z. dat Optios nog niet over de gegevens van die klant beschikt)

Dan drukt u op de knop "Nieuwe klant" links bovenaan op de kassa. Vul de gegevens van de klant in, in het formulier. (Opm. dit kan met een identiteitskaartlezer of de klant kan dit zelf invullen in de zaak met de tablet, lees hierover meer).

Eens de klant in de lijst met klanten van vandaag staat (Bestaande, Eenmalige of nieuwe klant) kan u de producten toevoegen op twee manieren:

1) Scan het product met de barcode scanner. Indien het product toegevoegd werd aan uw voorraadbeheer zal het product onmiddellijk op de kassa verschijnen met de vooraf ingestelde prijs.

2) Voeg het product manueel toe door op de knop "Producten" te klikken en het verkochte product te selecteren.