Kassa correctie

Ik ben een klant vergeten afrekenen.
Het is niet gelukt om alle klanten af te rekenen.

Om deze fouten toch recht te zetten kan u gebruik maken van een kassa correctie. Dit laat u toe de totale omzet voor een bepaalde maand recht te zetten.

Voorbeeld
Stel dat er een klant niet afgerekend is in de maand december. Het ging om een bedrag van €50. Op het einde van de maand december kan u de kassa corrigeren.
Klik op "Ontvangsten" en bij het omzetcijfer dat moet aangepast worden op de knop "Correctie" te klikken.

Klik op "Opslaan" en de correctie is toegepast.

Indien men nu het kasboek opmaakt voor de maand december, zal men zien dat deze correctie gedocumenteerd werd. Zodat bij eventuele controles hier geen misverstanden rond ontstaan.