Hoe producten bestellen? - volledige uitleg

Voorbereiding
Om een bestelling te plaatsen moet je een aantal voorbereidende stappen doorlopen.

• Voeg leveranciers toe
    Dit kan bij Producten > Leveranciers > Aanmaken
  • Koppel de leveranciers aan je merken
    Dit kan bij Producten > Merken. Klik een merk aan en duidt de juiste leverancier aan.

Bestelling aanmaken en plaatsen.

• Bestelling opmaken
    Klik op Producten > Bestellingen > Aanmaken
  • Je ziet alle producten die te kort zijn reeds staan
    Dit zijn producten waarvan het stockaantal onder het minimum aantal is.
    Wat is minimum en maximum stock ?
  • Voeg producten toe met de scanner of handmatig via de knop 'product toevoegen'
  • Klik op 'Bestelling plaatsen'
  • De optie om de bestelling via mail te doen staat standaard aangevinkt. Je kan dit ook uitschakelen

Controleer steeds of de vorige bestellingen afgewerkt zijn!

Wanneer een product reeds in een bestellijst staat, kan deze niet meer aan een nieuwe bestellijst toegevoegd worden. U kan het beste uw bestellingen even overlopen. Elke bestelling moet in principe een groen vinkje of rood kruisje voor staan hebben.
    Blauw ruitje: bestelling werd gemaakt maar nog niet verstuurd:
    Oranje ruitje: bestelling werd naar leverancier gestuurd, maar de levering werd niet bevestigd.