Hoe kan je nieuwe producten toevoegen?

Het is handig om te weten binnen de software hoeveel producten er nog op voorraad zijn, om automatische bestellingen op te maken en op het einde van het boekjaar met één druk op de knop het inventaris rapport te openen. Dat is veel tijd sparen die je ergens anders kan gebruiken ☺️

Het is natuurlijk belangrijk dat je alle producten gaat toevoegen die aanwezig zijn in de zaak om te kunnen genieten van alle voordelen van de software.

Er zijn twee manieren om producten toe te voegen aan de voorraad. De gemakkelijkste en snelste manier is met behulp van een barcodescanner. Daarvoor ga je als volgt te werk:

Manier 1: Met barcodescanner (Aan te raden)
1. Druk op "Producten"
2. Scan de barcode (of streepjescode) in met de barcodescanner
3. Wanneer het product nog niet aangemaakt werd, zal een popup verschijnen met bovenaan als titel "Product toevoegen"

4. Wanneer je geluk hebt, zullen al heel wat gegevens automatisch ingevuld worden bv. de naam van het product, het merk, de categorie, de barcode en de aankoopprijs. In het geval er al een aantal gegevens automatisch ingevuld worden, moet je enkel nog de andere gegevens aanvullen bv. het aantal in stock, het minimum en de maximum stock. Wanneer je minder geluk hebt, word er nog niets ingevuld (enkel de barcode) en zal je alle gegevens manueel moeten toevegen. Dat komt omdat jou producten nog niet bekend zijn bij onze centrale database. Stuur dan gerust een aanvraag naar support@optios.net om jou merk toe te voegen. (Vermeld het merk en de contactgegevens van uw leverancier a.u.b.)
5. Wanneer alles netjes ingevuld is, druk je op "Opslaan" en word het product toegevoegd binnen de software.

Manier 2:  (Niet aanbevolen)
Wanneer je niet beschikt over een barcodescanner zal er héél veel manueel ingevuld moeten worden. Dat zal ook veel meer tijd kosten van jou of een medewerker. We raden aan om Manier 1 te gebruiken (indien je nog niet beschikt over een barcodescanner kan je deze bestellen via de shop via Instellingen > Shop > Hardware.).

Wanneer je er toch zou voor kiezen om de producten volledig manueel toe te voegen, kan dat op de volgende manier

1. Druk op "Producten"
2. Druk op "Product toevoegen"
3. Begin met alle gegevens (naam, merk, categorie, enz.) in te vullen
4. Eens alle gegevens ingevuld zijn, druk op "Opslaan"