Hoe kan ik werkuren of openingsuren instellen?

Binnen Optios is het mogelijk om per gebruiker of medewerker in te stellen wanneer er gewerkt word. Met deze werkuren, zal dan ook rekening gehouden worden als klanten online gaan reserveren.

Voor het instellen van de werkuren, kan je volgende stappen volgen
1. Instellingen
2. Gebruikers
3. Selecteer een gebruiker in de linker kolom
4. Werkuren
5. Druk op "Aanmaken"
6. Selecteer de weekdag (maandag tot zondag)
7. Kies het start en einduur
8. Druk op "Opslaan"

Zorg er ook voor dat het aantal weken schema op '1' staat, als alle werkweken hetzelfde verlopen.
Je kan het aantal werkweken schema bv. op '2' plaatsen indien het werkrooster variabel is en met even en oneven weken werkt.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere werkuren toe te passen op één werkdag. (bv. als je een middagpauze wil voorzien kan je werkuren aanmaken op maandag van 08:00 tot 12:00 en nog eens aanmaken op maandag van 13:00 tot 18:00).