Hoe komt het dat mijn klant zijn e-mail bevestiging niet ontvangt?

Soms kunnen klanten vragen hebben over het e-mail verkeer en het salon daarvoor rechtstreeks contacteren. Om uw klanten toch vrij snel een antwoord of oplossing te kunnen geven, hebben we een checklist voorzien om te doorlopen, samen met de klant.

* Bij de klant zelf in hun klanten fiche kan je de mails bekijken die de klant ontvangen heeft via de communicatie tab. Je kan zien of deze verzonden is en al dan niet ontvangen werd. Als het hier staat als afgeleverd, dan is hij ook echt afgeleverd, maar mogelijks in de spam/ongewenste mail terecht gekomen. De klant kan zelf aanduiden dat de e-mails die ze ontvangen hebben niet meer als spam mogen beoordeeld worden.

1. Druk "Klanten"
2. Zoek een klant en selecteer hem of haar
3. Druk op "Communicaties"

* Is het e-mail adres correct ingevuld in de klanten fiche?

* Is het vinkje "Verstuur e-mails" ingeschakeld onderaan de klanten fiche?

* Staat het aangevinkt om een herinnering te sturen? Dit kan je nakijken via
Instellingen - Agenda - E-mail herinneringen - Aanvinken, tijd ingeven - Opslaan

* Staat uw e-mail ingevuld in uw account. Dit kan je controleren via
instellingen - Account - Algemeen - E-mail invullen - Opslaan

* Is het geen online afspraak? Voor telefonische afspraken kan u ook een e-mail versturen, maar dat moet wel ingeschakeld worden op volgende manier:
Instellingen - Agenda - Algemeen - Bevestiging afspraak sturen naar de klant via e-mail voor telefonische afspraken aanvinken - opslaan