Hoe kan ik cadeaubonnen traceren?

Een cadeaubon is een leuk product die klanten kunnen aankopen bij uw salon om aan hun vrienden, familie of geliefden te schenken.

Binnen de software kan je twee soorten cadeaubonnen verkopen en ontvangen. Cadeaubonnen met een nummering of barcode en cadeaubonnen zonder nummering.

Tip: Bij een belastingcontrole is het altijd voordeliger om meer detail te kunnen geven aan de controleur. We adviseren dus om uw cadeaubonnen te nummeren of te voorzien van een barcode.

Hoe kan je de genummerde cadeaubonnen activeren?

1. Druk op "Instellingen" Instellingen.png
2. Druk op "Kassa"
3. Schakel het vinkje "Gift card tracking enabled" in
4. Druk onderaan op "Opslaan"

Hoe kan je de genummerde cadeaubonnen uitschakelen?

1. Druk op "Instellingen"
2. Druk op "Kassa"
3. Schakel het vinkje "Gift card tracking enabled" uit
4. Druk onderaan op "Opslaan"

Hoe moet je een genummerde cadeaubon verkopen via de kassa?

1. Druk op "Kassa" kassa.png
2. Kies een klant die een cadeaubon wenst te kopen
3. Druk op "+ Cadeaubon"
4. Vul in het vakje onder "Scan barcode" een nummer in of scan de barcode die op de cadeaubon vermeld staat in
5. Kies een bedrag
6. Druk op "Bevestigen"
7. Reken verder af en kies onderaan het gewenste betaalmiddel (bv. cash)

Hoe moet je een genummerde cadeaubon ontvangen op de kassa?
Wanneer de gelukkige klant naar het salon komt die de cadeaubon gekregen heeft, kan je die als volgt toevoegen aan de betaling op de kassa
1. Druk op "Kassa"
2. Selecteer de klant die wenst te betalen met de cadeaubon
3. Vul alle diensten, menu's of producten in op de kassa
4. Kies onderaan voor het betaalmiddel "Cadeaubon"
5. Vul de nummer van de cadeaubon in, in het vakje onder barcode of scan de barcode op de cadeaubon in
6. Kies het bedrag die de klant wenst te gebruiken
7. Indien het volledige bedrag nog niet betaald is met de cadeaubon kan je nog een ander betaalmiddel kiezen (bv. cash) tot de rekening volledig betaald is.

Komt een klant met een oude cadeaubon binnen van voor u met de nummering werkte?
Dan dient u simpelweg even de instelling terug af te vinken om deze alsnog te kunnen ingeven.
Instellingen - Kassa - Giftcard tracking enabled afvinken - opslaan.
Na deze betaling kan u het terug aanvinken om de volgende cadeaubon terug een nummer te geven.

Wanneer de cadeaubonnen niet genummerd zijn, is de werking hetzelfde zoals hierboven beschreven, enkel dien je geen nummer of barcode in te vullen bij het verkopen of innen van de cadeaubon aan de kassa.