Hoe kan je de Optios agenda synchroniseren met een privé-agenda? (Agenda-abonnement) - Google Calender

Je kan de agenda uit je ID delen met een andere agenda (van jezelf, partner, medewerker...).

Opgelet (!), het betreft hier om een synchronisatie met een alleen-lezen functie, dus je kan vanuit de gedeelde agenda géén afspraken boeken, wijzigen of verwijderen. Deze functie wordt dus vaak toegepast om medewerkers vanop afstand toe te laten om de agenda in te kijken, zonder meer. Ze hoeven dus niet aan te melden in het desbetreffende Optios ID.

Hoe ga je aan de slag?
1. Instellingen
2. Agenda
3. Agenda-abonnement
4. Bepaal welke agenda die u wil delen (met welke medewerker)
4. Klik op het logo helemaal rechts bovenaan om de link te kopiëren (kopieer naar klembord)
5. Verzend de link naar de persoon met wie je de agenda wil delen (via sms, mail...).

Deze moet de link gebruiken om toe te voegen als nieuwe agenda in zijn/haar eigen privé-agenda.

Agenda synchroniseren in de Google Calendar (van medewerker):
1. Open Google Agenda op je computer.
2. Andere agenda's
3. Klik op Toevoegen +
4. Via URL.
5. Geef de voorgenoemde link van de Optios agenda op
6. Klik op Agenda toevoegen.

De agenda wordt aan de linkerkant weergegeven onder 'Andere agenda's'.
Het kan tot twaalf uur (!) duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in je Google-agenda.

Nu je Google Calendar gekoppeld hebt met de Agenda-app, kun je ook aangeven hoe vaak de afspraken gesynchroniseerd moeten worden. Heb je een goedgevulde agenda met heel veel geboekte diensten en gezamenlijk beheerde agenda’s, dan kan het zin hebben om elke vijf minuten de kalenders bij te werken. Voor privé-afspraken is ieder uur meer dan voldoende. Het ligt er maar net aan hoe intensief je de betreffende kalender gebruikt.

Verder kun je instellen tot hoe ver je terug wilt gaan met het synchroniseren van afspraken. Standaard staat dit op 1 maand.

1. Ga naar Instellingen
2. Agenda.
3. Bekijk de instellingen die je wilt wijzigen.
4. Tik op Synchroniseer en kies een tijdsperiode, bijvoorbeeld "Tot 6 maanden terug".