Hoe kan ik een voorschot vragen bij de online booking?

U wenst een voorschot te vragen op diensten wanneer deze online geboekt worden? Dit kan heel gemakkelijk door een Mollie-account te koppelen aan je ID. Indien u reeds een account heeft, kan u die uiteraard gebruiken om te linken aan Optios. Indien u geen account heeft kan u deze makkelijk aanmaken.

1. Instellingen
2. Online betalingen
3. Verbind met Mollie

4. Klik op "No account yet? Sign up"
5. Maak een account aan

Eens gelinkt met Mollie, zal u via kunnen bepalen hoeveel voorschot u vraagt per dienst.

1. Instellingen
2. Diensten
3. Categorie openen
4. Dienst openen
5. Gewenste voorschot ingeven
6. Opslaan

Wanneer klanten een menu boeken waar deze dienst bijzit, zal er automatisch een voorschot gevraagd worden. Let op: het voorschot niet groter maken dan de totale som van dienst/menu!

Indien de betaling niet tijdig gebeurd door uw klant, krijgt u hiervan een waarschuwing. U kan dan kiezen om de afspraak te verwijderen. (Het systeem zal dit niet zelf verwijderen!)

Opgelet!
De klant betaalt aan Mollie, Mollie betaalt aan u volgens de uitbetalingsinstellingen die u ingeeft in uw Mollie account (bv 1x per week of 1x per maand)

U kan momenteel een online voorschot niet instellen voor een bepaalde groep klanten.
(enkel nieuwe klanten bvb)

Om de module "online voorschotten" te gebruiken hoort deze uiteraard in uw abonnement te zitten, dit is geen standaard optie! Neem gerust contact op als u de module wil activeren in uw account.