Wat moet ik doen bij een foutmelding ERR_TOO_MANY_REDIRECTS / te vaak doorverwezen / te veel omleidingen?

Het kan voorvallen dat je de foutmelding "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" (ook bekend als redirect loop) tegenkomt online.  In Google Chrome zal deze foutmelding te zien zijn als "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS". "Deze pagina werkt niet. ... heeft jou te vaak doorverwezen". In Safari wordt het weergeven als: "Safari kon de pagina niet openen". "Er zijn teveel omleidingen opgetreden bij het openen van..."

Google1.png        Safari1.png

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken aangezien deze fout relatief gemakkelijk is op te lossen!
👉Surf naar https://client.optios.net/logout en meld nadien opnieuw aan.

👉Nog niet opgelost?  Verwijder cookies!
Cookies kunnen soms nog verkeerde data bevatten welke een ERR_TOO_MANY_REDIRECTS foutmelding kunnen veroorzaken. Door het feit dat cookies jouw “log in” status op websites en andere instellingen kan bevatten, raden we ook aan om simpelweg de cookie(s) met het probleem te verwijderen.

Google Chrome
1. Klik op de drie kleine stippen in de rechterbovenhoek in Google Chrome. Klik daarna op “Instellingen”

2. Scroll naar "Privacy en beveiliging"
3. Klik op "Site-instellingen"

4. Klik op "coockies en sitegegevens"

5. Ga naar "alle coockies en sitegegevens weergeven"

6. Geef Optios/Esthios in in de zoekbalk

7. Verwijder coockies
8. Ga naar https://client.optios.net/logout en meld nadien opnieuw aan.

Als het probleem nog steeds optreedt, herhaalt u de stappen, maar niet enkel voor Optios/Esthios. Verwijder alle bewaarde gegevens van alle websites die u hebt bezocht.

1. Klik op de drie kleine stippen in de rechterbovenhoek in Google Chrome. Klik daarna op “Instellingen”.
2. Scroll naar "Privacy en beveiliging".
3. Klik op "Browsegegevens wissen".

4. Klik op "gegevens wissen".
5. Ga naar https://client.optios.net/logout en meld nadien opnieuw aan.

Safari
1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' in de menubalk van Safari.
2. Klik op het privacysymbool.
3. Klik op 'Beheer websitegegevens'.
4. Zoek Optios of Esthios op met behulp van het zoekveld. Selecteer deze en klik op 'Verwijder'. Safari verwijdert nu alle bewaarde gegevens, inclusief cache en cookies. Hierdoor kan het gebeuren dat u van uw ID wordt uitgelogd of dat de site zich anders gedraagt.
5. Klik op 'Gereed' en sluit het voorkeurenpaneel van Safari.

Als het probleem nog steeds optreedt, herhaalt u de stappen, maar klikt u niet op 'Verwijder' voor Optios/Esthios, maar op 'Verwijder alle' om de bewaarde gegevens te verwijderen van alle websites die u in Safari hebt bezocht.

6. Ga naar https://client.optios.net/logout en meld nadien opnieuw aan.