Starten met de online booking : Checklist!

De volgende stappen moeten in orde staan om uw online boekingen succesvol te laten verlopen. U vindt voor deze stappen ook telkens een artikel terug in ons hulpcentrum om het duidelijker te maken indien nodig:

Instellingen - Gebruikers - per medewerker:
* Staat alle kennis aangevinkt?
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360002118231-Kennis-instellen
* Heeft u werkuren ingegeven?  werkuren = de uren waarop u online boekbaar bent
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360001475371-Hoe-kan-ik-werkuren-of-openingsuren-instellen-

Instellingen - diensten - Categorie aanklikken - dienst openen via vierkant met potlood erdoor
* diensten duurtijd ingegeven?
* diensten aangevinkt om online te tonen?
* mogen de klanten kiezen welke werknemer de dienst uitvoert?
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360012118760-Hoe-kan-de-klant-bij-een-online-booking-een-medewerker-van-voorkeur-kiezen-

Instellingen - menu's - Categorieen doorlopen tot u het feitelijke menu met diensten ziet:
* Werd het menu aangemaakt?
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360021587911-Hoe-kan-je-een-menu-aanmaken-
* Staan alle diensten van het menu erin?
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360001091392-Hoe-kan-ik-een-dienst-toevoegen-aan-een-bestaande-menu-
* Staan de diensten in de juiste volgorde?
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360001388292-Volgorde-van-de-diensten-in-een-menu-aanpassen

Instellingen - Agenda - Online afspraken openzetten
* Online afspraken helemaal bovenaan aanvinken + opslaan onderaan
* de instellingen overlopen en naar uw wens instellen.
* De instelling 'Dagen die als inactief aangeduid staan op de online boeking' is enkel voor dagen waarop geen werkuren aangemaakt werden om deze grijs te vertonen ipv met rode bolletjes (volzet) om aan te tonen dat er op die dag geen online boekingen gemaakt kunnen worden
Steeds nieuwe instellingen onderaan opslaan

Alles staat klaar, nu wil u nog uw online boeking module bereikbaar is voor uw klanten.
Hiervoor kan u het beste de artikels in het hulpcentrum volgen:
U vindt de artikels onder de titels:
Via Website: "Hoe kan ik de online reservatie inbouwen in mijn website?"
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/360021992791-Hoe-kan-ik-de-online-reservatie-inbouwen-in-mijn-website-
Via Facebook: "Hoe stel ik de online reservatie in op mijn Facebook pagina?"
https://optios1.zendesk.com/hc/nl/articles/202858971-Hoe-stel-ik-de-online-reservatie-in-op-mijn-Facebook-pagina-

Indien u uw online booking open stelt, wordt er ook meteen een knop "boek nu online" beschikbaar op uw mini-website van Optios/Esthios.