Waarom werkt mijn ticketprinter niet?

Als uw ticketprinter niet werkt, controleer dan even het volgende:

1. Opent u de applicatie van Optios / Esthios via het icoon op uw bureaublad of onderaan in de taakbalk?
Deze staat normaal op uw bureaublad of uw taakbalk. Vindt u deze niet meteen terug:
Windows:
Zoek het programma via de start knop of via het vergrootglas - rechter muisklik op het icoon om vast te pinnen aan uw taakbalk of het icoon op uw bureaublad slepen om daar een snelkoppeling te maken.

Mac:
Zoek het programma via Finder - programma's - dubbelklikken op het icoontje.
Deze verschijnt nu op uw taakbalk. Je kan hem vastplakken door het van plaats te verschuiven op uw taakbalk.

Als u het programma niet terugvindt, dan is deze niet geïnstalleerd en zal de randapparatuur zoals de ticketprinter niet goed functioneren.
De support kan deze voor u op de PC plaatsen.

2. Werkt u in Google Chrome?
We adviseren ook om Google Chrome als uw standaardbrowser in te stellen, zowel voor Windows als op een Mac.

3. Zijn alle kabels goed aangesloten?
Dit kan je het beste controleren door alle kabels even los te maken en terug in te steken, kies eventueel ook eens een andere USB poort voor de aansluiting om een probleem daarmee uit te sluiten.

4.  Zit er papier in de printer en zit de rol correct in de houder?
Als u een test afdruk maakt en er staat geen tekst op het papier, dan zit deze omgekeerd.